Understanding Human Design 

De Human Design opleiding waarin je op een simpele, praktische en eenvoudige manier alles leert over de belangrijkste elementen van Human Design. Zodat je niet alleen ontdekt wie je bent en zo een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Maar óók zodat je Human Design straks kan inzetten om anderen te helpen.

Het programma is tot nu toe helemaal super! Zeer uitgebreid en de live sessies zijn een fijne aanvulling. Ik begrijp mijn eigen blauwdruk nu beter, heb meer tot in details geleerd en heb er een paar fijne HD buddies bij gekregen waar ik mee kan sparren.

Ook experimenteer ik nu actiever en voel me echt gestimuleerd door de berichten in de community.

De community is heel erg waardevol, ik leer van de input, vragen en tips van anderen.

Dit programma is echt een no-brainer! Het is uitgebreid en zeer praktisch. Dit is beyond boeken en blogs lezen en podcast luisteren!

Het fijne is dat ik me gewoon mee laat voeren in het programma, het heeft een fijne structuur en opbouw.

Frouke Overveld

Het programma is helder en duidelijk. Verhelderend over mijzelf en mijn gezin.

Je kan het helemaal zelf in vullen, waardoor het past bij mij, lekker praktisch. Ook geeft het meer rust en handvatten voor mijzelf, mijn kinderen en mijn man.

De community is prettig omdat je er vragen kan stellen, anderen beantwoorden die en delen hun ervaring waardoor ik er altijd iets waardevols uithaal.

Ik zou het programma ook zeker aan raden voor anderen die voor zichzelf, naasten of werk gerelateerd met HD aan de slag willen.

Gallieth Haaker

Weet je wat het probleem is...

Human Design is een ongelofelijk waardevol tool, waarmee je out of this world transformaties kan faciliteren voor jezelf en je klanten. Alleen weinig mensen durven het in te zetten als tool. En misschien herken jij dat ook wel.

Je voelt wel dat je het wilt inzetten, er is voor jou ten slotte ook een wereld open gegaan toen je aan de slag ging met Human Design en nu wil je dit ook aan anderen meegeven.  

Maar je doet het nog niet, want je

 • Weet nog niet goed hoe je het nou praktisch kan toepassen in je dagelijkse leven
 • Hebt niet het gevoel dat je expert bent en je denkt dat je eerst álles moet weten voordat je het kan inzetten. Want ja, je wilt wel de goede dingen zeggen natuurlijk
 • Hebt wel wat kennis maar mist het vertrouwen en de praktische tools om het ook echt toe te kunnen passen
 • Bent voor je gevoel nog te kort bezig met Human Design en hebt je vooral gefocust op je eigen design
 • Hebt misschien al wel veel gelezen online. Maar als je het design van jezelf of iemand wilt lezen, kom je er achter dat je toch nog niet echt begrijpt.
 • Vindt het lastig om een soepel antwoord te geven op vragen. Het nog blijft nog een puzzel en veel zoekwerk.
 • Moet alle informatie die je hebt opgedaan je nog eigen maken, belichamen en leren interpreteren
 • Voelt nog niet het vertrouwen in jezelf om Human Design echt als tool in te zetten
 • Hebt nog niet het gevoel dat je jouw klanten, vrienden en familie een basic reading kan geven

 

Dit is precies waarom ik Understanding  Human Design heb gecreëerd…

 Het is namelijk mijn missie om Human Design voor iedereen toegankelijk te maken, door het op een simpele, praktische en eenvoudige manier uit te leggen.

Geen ingewikkelde termen en onnodige informatie, maar alleen wat je écht nodig hebt. Zodat je het vanuit vertrouwen niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten en mensen in je omgeving kan gaan inzetten. 

Want als je een beetje up-to-date bent, zie je vast ook wel dat Human Design echt up and coming is. Dat steeds meer mensen deze tool gaan inzetten en dat het de coaching wereld aan het overnemen is. Die boot wil jij toch niet missen? 

And let’s be honest. Je hebt geen zin om duizenden euro’s te investeren in de officiële opleidingen waar je jaaaren over doet. Toch?

Deze opleiding zorgt ervoor dat je…

 • Vol vertrouwen een Human Design chart kan lezen en een reading kan geven aan anderen. Je kan alle losse elementen koppelen zodat het een kloppende puzzel wordt.
 • Alle kennis én ervaring hebt die nodig is om het als tool in te zetten. Zodat je niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en klanten beter gaat begrijpen.
 • Beter kan inspelen op vraagstukken en problemen van je klanten. Het is een extra tool om je klanten, maar ook jezelf, nog beter te lezen, begrijpen en helpen.
 • Dichterbij jezelf komt, waardoor je jouw leven en onderneming op jouw manier kan inrichten.
 • Antwoord vindt op de vragen: Wie ben ik, wat wil ik en waar ben ik hiervoor op aarde? 
 • Handvatten krijgt voor het leven. Een soort persoonlijke gebruiksaanwijzing, zodat je makkelijk om kan gaan met de dingen waar je mee worstelt. En deze gebruiksaanwijzing kan je vervolgens ook aan je klanten geven.

In the end krijg je door Understanding Human Design meer liefde en compassie voor jezelf, je familie, vrienden en je klanten. Je leert jezelf beter kennen, ontdekt hoe je in elkaar steekt en waarom je doet wat je doet. Waardoor je uiteindelijk meer innerlijke rust, acceptatie, vertrouwen en vrijheid gaat ervaren in je dagelijkse leven. Alles wat je leert over Human Design, kan je vervolgens ook gebruiken om anderen te helpen en om het als tool in te zetten in je bedrijf. Met Human Design in je toolbox als ondernemer, ga je de impact hebben waar je hiervoor op aarde bent en waar je zo naar verlangt.

Ik vind het programma super duidelijk, heel veel uitleg en veel extra.

Het geeft me meer inzicht in mezelf en anderen. De community heeft veel waarde omdat je er vragen kan stellen en verduidelijking krijgt. Als je er niet uitkomt heb je hier je hulplijn. Z

Zou het programma dan ook aanraden aan anderen, omdat er heel veel duidelijk wordt voor jezelf en hoe je meer in je eigen balans kunt staan. 

Ellen

Het programma is super! Het maakt me bewust van mijn energie en heb een heleboel aha momenten.

De community is heel fijn. Als je de behoefte hebt om iets te delen of vragen, komt er van alle kanten reactie. Zo leer je veel van anderen mensen.

De inhoud is super en Nikki kan goed uitleggen, ze neemt je helemaal mee en ik luister en kijk graag naar haar.

Zou het programma ook zeker aanraden. Als je meer over HD wilt weten is dit programma de manier. Duidelijke en begrijpbare uitleg. Nikki weet alles goed over te brengen en ze is heel open en toegankelijk voor vragen.

Lieke

Understanding Human Design is voor jou als je...

 • Op een simpele, praktische en toepasbare manier alles wil leren over de belangrijkste elementen van Human Design en het dan ook echt kan inzetten als tool.
 • Vol vertrouwen readings wilt geven aan vrienden, familie en klanten, waardoor je sneller tot de kern van het probleem komt en grotere transformaties faciliteert.
 • Jezelf, de mensen in je omgeving en je klanten beter wilt leren kennen en begrijpen. Zodat je diepere verbinding en connectie creëert en een grotere transformatie faciliteert.
 • De kennis wil gebruiken om meer in verbinding te komen met wie je bent en waar je hiervoor op aarde bent
 • Al de nodige coaching vaardigheden hebt opgedaan, maar op zoek bent naar verdieping. This is going to be a game changer.
 • De theorie al kent maar niet weet hoe je dit praktisch kan toepassen
 • Niet per se een carrière switch wil maken naar Human Design coach, maar je wilt het als aanvulling gebruiken (en mag natuurlijk wel he, Human Design coach 😉 )

Praktische details

Wat kan je verwachten? 

 • Een transformerende en inspirerende opleiding waarin je op een simpele en praktische manier de belangrijkste dingen uit Human Design leert.
 • 11 Modules: Wat is Human Design, de Bodygraph begrijpen, energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, energiecenters, profielen, kanalen, poorten, planeten, deconditioneren, definitie, het geven van een reading, de basis van de pijlen. Alles wat jij nodig hebt om Human Design in te zetten als tool.
 • Online community van like minded mensen, zodat je het niet alleen hoeft te doen.
 • Onbeperkt toegang tot de academy
 • Video’s, ebooks, cheatsheets en andere tools die je gaan helpen om de kennis nog meer eigen te maken, zodat je op een simpele en eenvoudige manier alles leert over Human Design
 • Onbeperkt toegang tot de online academy waar je alle video’s, tools, en ebooks vindt
 • Direct toegang tot alle content in de academy

Wat is de investering? 

€1497,- (ex. btw)

Je kan dit in 1x betalen of in termijnen van 3,  5 of 10 maanden.

Kom je financieel niet uit? Stuur dan een mail naar info@nikkiwillemse.nl zodat ik samen met je mee kan kijken. Geld zou namelijk nooit een probleem moeten zijn.

Ik vind het programma heel interessant en leerzaam. Fijn om alles op je eigen tijd te kijken en telkens een laagje dieper te kijken. Maar wel op een manier dat het begrijpelijk blijft.

Er vallen telkens kwartjes en dat is zo leuk en geeft voldoening. Ik wist door zelf onderzoek al best veel van Human Design en de training geeft me ook die bevestiging. En het leert me ook dat ik telkens weer terug mag naar de basis.

Ben me door de training steeds meer bewust van mijn strategie en autoriteit en door het volgen daarvan hebben we een geweldige vakantie gehad met het gezien. Echt magie!

Ook de manier waarop ik met mijn kinderen omga is veranderd en verbetert. Ik begrijp ze beter en weet hoe ik bepaalde dingen moet aanpakken.

De community is fijn en interessant en ook de live sessies zijn waardevol. Zo kan je van elkaar leren door vragen te stellen en uit te wisselen.

Ik zou het programma zeker aanraden. Omdat Nikki op een simpele manier, best ingewikkelde dingen uit kan leggen. Omdat het mijn leven positief veranderd (nu al) en omdat de manier waarop Nikki het doet gewoon erg fijn is. Niet zo uit de hoogte, maar gewoon fijn als mens. 

Anne van den Berg

Het programma is uitgebreid, veel info en fijne live sessies.

Het zorgt ervoor dat ik er echt dagelijks mee aan de slag ga, en uitgedaagd wordt om te experimenteren.

De community maakt het extra waardevol omdat je van elkaar leert. Ik ben me veel meer bewust van hoe ik mijn keuzes kan maken. Dat heeft in aantal opzichten heel veel rust gegegeven.

Ook in relatie tot anderen heeft het al het een en ander opgeleverd.

Als je echt aan de slag wilt met Human Design is dit een mooi programma omdat het heel praktisch is ingericht.

Nannette

Tot nu toe vind ik het programma onwijs waardevol! Er wordt veel informatie gegeven en je kan het op verschillende manieren tot je nemen. De opbouw is logisch, waardoor je steeds dieper gaat in de materie en het ook daadwerkelijk kan integreren.

Ik heb door dit programma meer bewustwording van andere designs, maar ook in mijn eigen design kom ik steeds een laagje dieper.

De live sessies vind ik heel tof, omdat ik hierin kan meeluisteren naar anderen en hun ervaringen door mijn systeem kan laten gaan.

Persoonlijk doe ik niet veel met de community, maar als ik voel dat ik andere input nodig heb ga ik er wel naar toe. Het is een fijne plek, maar voelt niet als een vereiste.

Ik zou dit programma zeker aanraden! Het is een laagdrempelig programma om de basis over Human Design te leren. Je kan het programma in je eigen tempo volgen en leren op de manier wat bij jou past.

Er wordt bizar veel waarde gegeven, dus je hoeft je niet te vervelen.

Liset Schuitert

Het programma is heel waardevol, ik ben heel enthousiast en probeer ook mensen in mijn omgeving met het virus te besmetten. Het geeft zoveel handvatten, inzichten, herkenning en bevestiging.

Voor het programma was ik er al mee bezig, maar nu vallen er allemaal puzzelstukjes op z’n plek

In de community en de live sessies kan je vragen stellen. De live sessies wil ik niet missen want je wordt er altijd weer wijzer van. Iedere sessie kom ik er weer energieker en met nieuwe inzichten uit.

Vooral nu de groep vertrouwd raakt met elkaar en het nu een soort vriendengroep geworden is. Alle vragen mogen gesteld worden en niks is gek. Ook vind ik het heel leuk om designs met elkaar te lezen in de live sessies.

Human Design wordt heel ingewikkeld gemaakt. En het is ook wel ingewikkeld maar jij kan het wel schrijven op een manier dat je het tot je kan nemen. Door jou wordt het makkelijker om tot je te nemen en begrijpelijker. Je slaat de informatie niet plat, want je leert wel alles, maar je maakt het toegankelijker. Je maakt het concreet, versimpeld waar nodig is en blijft weg van onnodig moeilijk doen.

Na het programma denk ik zeker dat ik er mee aan de slag kan. Je hebt genoeg bagage om er mee aan de slag te kunnen.

Ik zou het programma aanraden aan mensen zie zelf worstelen met waar ze staan, wie ze zijn en waarom ze tegen dingen aanlopen. Het is heel goed voor jezelf. Maar ook om anderen te kunnen begrijpen. Of coaches die het in hun praktijk willen toepassen, omdat het meer handvatten geeft. Je herkent niet alleen dingen bij jezelf, maar ook bij anderen .

Saskia van der Kaa

Dit is wat je kan verwachten

Module 1 | Introductie

Na deze module kan je vol vertrouwen wat Human Design is, hoe het is ontstaan, waarom het awesome is en hoe het werkt. Ook ontdek je hier jouw unieke leerstijl voor maximaal resultaat!

Module 2 | Energietype

Leer alles over de 4 energietype binnen Human Design. De unieke rol, strategie, not-self, signature, valkuilen. Maar ook hoe je de andere types het best kan begeleiden.

Module 3 | Autoriteiten

Leer alles over de 7 autoriteiten binnen Human Design, zodat je altijd vanuit rust en vertrouwen de juiste keuzes kan maken. En dit vervolgens ook aan anderen kan gaan leren. 

Module 4 | Energiecenters

Deep dive in de 9 energiecenters. We duiken per center diep in het algemene thema, de not-self en de superkrachten van zowel de gedefinieerde als ongedefinieerde centers. 

Module 5 | Profielen

Leer alles over de 12 verschillende profielen en de basis van lijnen. Na deze module begrijp je niet alleen je eigen profiel een stuk beter, ook dat van anderen ga je nu echt begrijpen. 

Module 6 | Planeten

Ontdek wat de planeten betekenen in Human Design en hoe deze je design beïnvloeden. 

Module 7| Pijlen

 interessant onderwerp in Human Design waar weinig informatieve over te vinden is. Gelukkig heb jij na deze module alle informatie die je nodig hebt.  

Module 8 | Kanalen

Na de poorten is het tijd om de kanalen te onderzoeken. Ontdek wat je natuurlijke talenten zijn en hoe je deze ook bij anderen kan herkennen. Van ieder kanaal krijg je een uitgebreide beschrijving! 

Module 9| De poorten

Een deep dive in de 64 poorten binnen Human Design. Na deze module hoef je nooit meer online opzoek naar een beschrijving, alles krijg je hier namelijk (in het Nederlands)

Module 10 | Definition

In deze module staan we stil bij de verschillende soorten definition in een design. Dit zorgt ervoor dat je nog een dieper begrip gaat krijgen over het hele design. 

Module 11 | Reading geven

Hier brengen we alles samen wat je geleerd hebt, zodat je vol vertrouwen readings kan gaan geven 

Module 1 | Introductie

Na deze module kan je vol vertrouwen wat Human Design is, hoe het is ontstaan, waarom het awesome is en hoe het werkt. Ook ontdek je hier jouw unieke leerstijl voor maximaal resultaat!

Module 2 | Energietype

Leer alles over de 4 energietype binnen Human Design. De unieke rol, strategie, not-self, signature, valkuilen. Maar ook hoe je de andere types het best kan begeleiden.

Module 3 | Autoriteiten

Leer alles over de 7 autoriteiten binnen Human Design, zodat je altijd vanuit rust en vertrouwen de juiste keuzes kan maken. En dit vervolgens ook aan anderen kan gaan leren. 

Module 4 | Energiecenters

Deep dive in de 9 energiecenters. We duiken per center diep in het algemene thema, de not-self en de superkrachten van zowel de gedefinieerde als ongedefinieerde centers. 

Module 5 | Profielen

Leer alles over de 12 verschillende profielen en de basis van lijnen. Na deze module begrijp je niet alleen je eigen profiel een stuk beter, ook dat van anderen ga je nu echt begrijpen. 

Module 6 | Planeten

Ontdek wat de planeten betekenen in Human Design en hoe deze je design beïnvloeden. 

Module 7| Poorten

Een deep dive in de 64 poorten binnen Human Design. Na deze module hoef je nooit meer online opzoek naar een beschrijving, alles krijg je hier namelijk (in het Nederlands) 

Module 8 | Kanalen

Na de poorten is het tijd om de kanalen te onderzoeken. Ontdek wat je natuurlijke talenten zijn en hoe je deze ook bij anderen kan herkennen. Van ieder kanaal krijg je een uitgebreide beschrijving! 

Module 9| De pijlen

Een super interessant onderwerp in Human Design waar weinig informatieve over te vinden is. Gelukkig heb jij na deze module alle informatie die je nodig hebt. 

Module 10 | Definition

In deze module staan we stil bij de verschillende soorten definition in een design. Dit zorgt ervoor dat je nog een dieper begrip gaat krijgen over het hele design. 

Module 11 | Reading geven

Hier brengen we alles samen wat je geleerd hebt, zodat je vol vertrouwen readings kan gaan geven

Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@nikkiwillemse.nl en je krijgt binnen 24 uur een reactie op je vraag!

Ik heb al meerdere programma's gevolgd, hoe is dit anders?
 • Mijn missie is om Human Design op een simpele, eenvoudige en toepasbare manier uit te leggen. Geen ingewikkelde termen en onnodige informatie, maar alleen wat je écht nodig hebt. Zodat je het vanuit vertrouwen niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten en mensen in je omgeving kan gaan inzetten.
Hoeveel tijd ben ik kwijt per Maand?
 • Dat ligt natuurlijk helemaal aan jou! Maar ik zou je willen aanraden om per week minimaal 2 uur vrij te maken om de content te bekijken en er mee aan de slag te gaan. 
Ik wil readings kunnen geven, is dit programma dan geschikt?

Zeker! Met de kennis en ervaring die je opdoet in het programma kan jij straks vol vertrouwen readings geven aan je klanten, familie en vrienden.

Ik heb nog helemaal geen verstand van Human Design, is het dan voor mij?

Absoluut! Deze opleiding is voor iedereen die op een simpele, eenvoudige en toepasbare manier wilt leren over de belangrijkste elementen van Human Design. We beginnen bij de basis en gaan vanuit daar alles behandelen wat belangrijk is.

Wat ga ik leren?

De belangrijkste elementen van Human Design. Alles wat je nodig hebt om vol vertrouwen Human Design als tool in te zetten.

Er komen 11 modules over: Wat is Human Design, wat zie je in de Bodygraph, hoe geef je een reading, energietype, strategie, not-self, signature, autoriteiten, centers, profielen, poorten, kanalen, planeten, definitie, deconditioneren en de pijlen.